آنچه در اینجا میخوانیم
قانون تخلیه ملک توسط مستاجر در ایام کرونا
یکی از پدیده های وحشتناک جهانی طی یکسال و نیم گذشته شروع بیماری واگیر به نام کرونا می باشد . شیوع وگسترش این بیماری، بسیاری از موضوعات اجتماعی اقتصادی سیاسی و فرهنگی را تحتالشعاع قرار داده است .
تبعات این بیماری علاوه بر تاثیرگذاری در سلامت جسمی افراد ، موجب نگرانی های ذهنی فراوان خانوادهها در زمینه سکونت در ملک استیجاری آنها شد و بسیاری از خانواده ها به افراد غریبه اجازه بازدید از منزل شان و پسندیدن آن را نمی دادند .
ستاد ملی مبارزه با کرونا با عنایت با توجه به چالش فوق ، قانونی را به تصویب رساند که به دلیل اینکه قانون مذکور قانون جدیدی می باشد و بسیاری از خانواده ها از قانون جدید اطلاع ندارند این مقاله را با هدف آشنا نمودن خانوادهها ( اعم از موجر یا مستأجر) با این قانون و کاهش درگیری ها و نگرانی های آنان به نگارش درآوردیم .
نگران مشکلات ملکی و ثبتی خودتان نباشید
تیمی متخصص همراه شماست
متن مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا
“با عنایت به شرایط اقتصادی تحمیلی بر کشور ناشی از شیوع ویروس کرونا و همچنین تحریمهای ظالمانه و با لحاظ ضرورت حمایت از اقشار آسیبپذیر، کلیه قراردادهای مربوط به املاک مسکونی استیجاری که تا تاریخ ۸/۴/۹۹هنوز تمدید نشده است در صورت عدم توافق بین طرفین و تمایل مستاجر تا سه ماه پس از اعلام رسمی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نسبت به پایان شیوع کرونا و اتمام شرایط اضطراری تمدید میگردد. حداکثر افزایش میزان اجاره بها یا مبلغ رهن برای شهر تهران تا ۲۵ درصد، کلانشهرهای دیگر (مشهد، تبریز، اصفهان، شیراز، کرج، اهواز، قم و کرمانشاه) تا ۲۰درصد و سایر شهرهای کشور تا ۱۵ درصد خواهد بود.
تبصره ۱: املاک مورد اجاره که قبلا یا در مدت تمدید قرارداد به طور قطعی و رسمی مورد معامله قرار گرفته باشد، مستاجر میبایست ظرف ۲ ماه از تاریخ انتقال سند رسمی نسبت به تخلیه و تحویل آن اقدام نماید.
تبصره ۲: مستاجرینی که در دوره قرارداد اجاره بر اساس این مجوز، به تشخیص دادگاه صالح به تعهدات خود عمل نکنند و موجب تضییع حقوق موجر شوند مشمول این مصوبه نخواهند شد.
تبصره ۳: چنانچه مستاجر با افزایش مبلغ اجاره با نرخ های فوقالذکر موافقت ننماید، واحد قابل تخلیه است.
تبصره ۴: چنانچه در قرارداد اجاره مدت زمان بیشتری نسبت به این مصوبه برای انقضای قرارداد در نظر گرفته شود، مدت زمان قراردادی معتبر است.”
نحوه تمدید قراردادهای اجاره مسکن در دوران کرونا
نحوه تمدید قراردادهای اجاره مسکن در دوران کرونا به این صورت است که موجر و مستاجر می بایست ضمن مراجعه به دفتری که اجاره نامه آنها را تنظیم نموده ، از آنان درخواست نمایند تا قرارداد را با بهای جدید تمدید نماید (در تهران تا ۲۵ درصد و در برخی دیگر از کلان شهرها تا ۲۰ درصد و برخی دیگر از شهرستان ها تا ۱۵ درصد افزایش )
برخی ملاحظات:
۱-هدف از تصویب این قانون ایجاد شرایطی است که همان قرارداد قبلی اجاره ، فی مابین موجر و مستاجر در دوران کرونا تمدید گردد تا در این دوران نیازی نباشد که مستاجر به دنبال مسکن باشد و با این اقدام سلامتی خود و خانواده خود و دیگران را به خطر بیندازد .
۲-یکی دیگر از دلایل تمدید اجاره با شرایط مصوبه کرونایی این است که در این دوران بسیاری از افراد شغل خویش را به خاطر ویروس کرونا از دست دادند به همین جهت قانون گذار برای اجاره و مبلغی که باید به مبلغ اجاره بها اضافه گردد سقف قرار داده است و افزایش اجاره بها را تنها تا ۲۵ درصد مجاز اعلام نموده است تا مستاجر جهت پرداخت این مبلغ با دشواری رو به رو نگردد.
۳ -در صورت بروز هرگونه اختلاف میان مالک و مستاجر در اجرای قانون فوق الذکر مرجع رسیدگی به شکایات شورای حل اختلاف می باشد
۴-قانون جدید تا زمان اعلام رسمی وزارت بهداشت مبنی بر پایان کرونا معتبر بوده و مفاد قوانین قبلی در رابطه با تخلیه ملک توسط مستاجر را کم لم یکن می نماید .
۵-چنانچه موجر ثابت نماید که به ملک خود نیاز دارد (ازدواج فرزندش وسکونت آنها در ملک مورد نظر ویا اینکه مالک در جای دیگری مستأجر بوده و در حال حاضر خودش میخواهد در منزلش سکنی گزیند ) مستاجر مکلف به تخلیه ملک مورد نظر ظرف مدت ۲ ماه می باشد .
۶-پیشنهاد می گردد قبل از انجام هرگونه اقدام قانونی با مشاوران حقوقی ما مشورت نمایید.
سوالات خود را باکارشناسان ما در تیم وکیل ملکی ثبتی مطرح کنید .
مطالب پیشین :
https://melkisabti.ir/15-seo-best-practices-website-architecture/
https://melkisabti.ir/seo-best-practices-mobile-friendliness/
ناشناس
۳ مرداد, ۱۴۰۰شایان ذکر است متاسفانه قانونگذار ما عموما در سایه احساسات و تبختر غیرعقلانی حرکت میکند فی المثل همین قوانین من درآوردی… یک سئول چرا بجای اجحاف به موجر یا مستاجر دولت و سایر قوا از حقوق خودشان همان حقوقی که اقشار بی بضاعت را به دردناکترین حیات کشانده است قدمی عقب نمیگذارند؟
موجر را ازحقوق حقه ی خود محروم میکنند اما یک روز تاخیر در پرداخت مالیات ، عوارض و هزاران سودجوئی خانمانسوز حتی هزینه ی آب و برق و تلفن و سایر خدمات شهری را بر نمی تابند؟
اینگونه هیچوقت عدالت حاکم نخواهد شد و مردم بیش از پیش به هم بی مهری میکنند چون نطفه این بی مهری مسئولین کشورند.